Rahsia Tidur Yang Sempurna

Tahukah anda❓

Kajian Nielson Company Malaysia mengenai tinjaun tidur ke atas 500 rakyat Malaysia mendapati 70% daripada mereka mengalami gangguan untuk tidur disebabkan tekanan, keresahan dan kemurungan. Tidur yang tidak mencukupi bukan sahaja menyebabkan seseorang itu mengalami tekanan mental yang menjejaskan kebolehannya menguruskan emosi dengan baik malah mengakibatkan masalah kesihatan lain seperti kanser. Dijangkakan 300 juta orang di Asia Tenggara mengalami masalah insomnia kerana kegagalan untuk tidur.

Oleh itu, Pusat Kaunseling UTM akan mengadakan Program Webinar Minda Sihat Hati Tenang (MINDSET) secara live seperti ketetapan berikut:

📌 Tajuk: Rahsia Tidur Yang Sempurna
🙎🏻‍♀️Penyampai: Puan Julia Juhari (Kaunselor Berdaftar KbPa & Pegawai Psikologi Kanan UiTM Seri Iskandar)
🗓 Tarikh & Hari: 20 Mei 2021 (Khamis) ⏰ Masa: 10:00pagi - 11:00pagi 📌 Medium: FB Pusat Kaunseling UTM (LIVE)
🖥 Link: https://www.facebook.com/pkkutm

✅ Mengetahui risiko-risiko utama apabila kekurangan tidur yang menuju ke arah masalah mental, keterencatan serta halusinasi.

✅ Memahami tips dan cara yang sihat untuk tidur malam yang sempurna dan berkualiti

✅ Markah merit untuk pelajar UTM & mata CPD untuk staff UTM disediakan

✅ E-sijil disediakan bagi semua peserta

Terima Kasih ❤️